Plantarea pepenilor verzi
1. Alege semintele
Indiferent ca le cumperi de un producator cunoscut, ca le folosesti pe cele din recolta bogata de anul
trecut sau ca ai pastrat un pumn de seminte de la un pepene rosu , foarte mare si foarte dulce cumparat in urma
cu un an, trebuie sa stii ca semintele sunt foarte importante.

2. Alege locatia ideala
Pepenii au nevoie de o zona insorita pentru a se dezvolta.
Alege o zona deschisa, ferita garduri, copaci sau alti arbori care pot face umbra.
Razele puternice si permanente ale soarelui sunt esentiale pentru dezvoltarea optima a pepenilor.

3. Pregateste solul
Aduna o cantitate potrivita de ingrasamant organic (cantitatea depinde de marimea gradinii).
Acesta poate fi un amestec format din gunoi de grajd , frunze si iarba uscata, rumegus, coji de fructe etc..
care a fost fermentat in prealabil cel putin o luna de zile.
Acest ingrasamant se mixeaza cu solul cu aproximativ 2-3 zile inainte de a planta semintele.

4. Cultiva semintele
Pepenelui verde nu ii place sa fie transplantat, asa ca planteaza-l in locul in care stii ca il poti lasa permanent.
Dupa ce ai lasat pamantul sa se amestece cu ingrasamantul cele 3 zile recomandate,
este cazul sa iei cu tine uneltele de gradinarit si sa sapi pamantul.
Dupa ce ai terminat de sapat trebuie semanate semintele incepand din luna aprilie,
la adancimea de 3-4 cm si 2-3 seminte/cuib. Distanta de semanat este de 1,5 m intre randuri si 50cm intre plante pe rand.

5. Uda cultura
Inca din prima zi de la cultivare, umezeste usor semintele si "cuiburile' in care sunt plantate acestea pentru a stimula si grabi incoltirea.
De asemenea, un sistem de irigare este o idee excelenta, mai ales pentru ca pepenii au nevoie de cantitati mari de apa pentru a se dezvolta.
Nu este necesara udarea chiar zilnica, insa cel putin o data pe saptamana, este recomandat ca solul pe care sunt cultivati pepenii sa fie umezit.

Si eu am plantat am cump seminte si acum am gradina plina de pepeni.. app sunt ff deliciosi
astept comentarii