Hewlett-Packard a prezentat noile servere super compacte

Arhiva forumului

Moderatori: Moderator Global, Administrator

Avatar utilizator
ChromeXp
Membru
Membru
Mesaje: 749
Membru din: 21 Ian 2013 17:52

Imagine
Hewlett-Packard a prezentat o noua linie de servere ultra compacte – Moonshot. Dimensiunile acestora sunt comparabile cu o carte de dimensiunii medii. In comparatie cu serverele obisnuite, noile dispozitive HP consuma cu 89% mai putina energie si ocupa cu 94% mai putin spatiu.

Moonshot sunt foarte flexibile. Aici pot fi instalate de la microprocesoare Intel Atom, care se gasesc in smartphone-uri si tablete, pina la cele mai noi cipuri pentru servere ale companiei britanice ARM. In plus, Moonshot este compatibil cu grafica NVIDIA, cu hard discurile standarde de 3.5 inch si cele SSD.
Imagine
Anuntind Moonshot, CEO-ul HP, Meg Whitman, a declarat ca compania este inca capabila sa ofere produse inovative, lasind in urma companiiile Dell, IBM si Oracle. Whitman a ajuns la conducerea companiei in luna septembrie 2011 si ia masuri active pentru a revigora compania. Au fost concediati 30 de mii de angajati, iar platforma WebOS transmisa companiei LG. Exista, de asemenea, zvonuri ca HP va lansa in curind o tableta Android cu procesor NVIDIA Tegra 4, care poate fi unul dintre cele mai rapide dispozitive de pe piata.

Primul in serie este serverul HP 1500 Moonshot pe procesoare x86 Atom S1200 (nume de cod – Centerton). Rackul serverului poate gazdui 45 de servere ProLiant, switch de retea si alte componente. Costul sau este de aproximativ 62 mii de dolari. Dupa cum anunta PCWorld, platforma este in principal pentru companiile de Internet care se ocupa de prelucrarea datelor in retelele sociale si pe dispozitivele mobile.
Imagine
Încuiat

Înapoi la “Arhiva forum”