[ Cititi ] Tehnici Esentiale In Photoshop

O gama variata de Tutoriale Photoshop pentru toata lumea , diferite tutoriale pentru toata lumea , incepatori , avansati si profesionisti , aici vei invata cu adevarat Photoshop .

Moderatori: Moderator Global, Administrator, Designer

Încuiat
Avatar utilizator
CeNNzuRe
Membru
Membru
Mesaje: 29
Membru din: 28 Aug 2013 16:37
Cunostinte CS: Excelente
Detinator Steam: Da
CS Status: V.I.P
Localitate: In cartier
Contact:

I . Cum sa facem rost de imagini bune , calitative .
Google este cel mai bun prieten al nostru , iar el o sa ne ajute enorm in orice vom dorii sa efectuam . Multe dintre siteurile de rendere contin doar imagini tip anime , movie , dar foarte rar imagini normale .
a) Un truc esential in orice lucrare este acela ca trebuie sa lucram cu rezolutii foarte mari . Chiar si fisierul nou in Photoshop de care avem nevoie este recomandat sa-l deschidem cu o rezolutie de cel putin 2 ori mai mare , deoarece il vom modifica ulterior , mai exact la final ( bine inteles acum depinde si de tipul lucrarii . In general aplicam aceasta " regula " la signature , avatare , imagini de dimensiuni mici . ) . Astfel pe un fisier cu o rezolutie mai mare avem posibilitatea sa lucram clar , atent pe o calitate buna ( fara patratele , distorsionarea imaginii prin zoom ) . Daca nu folosim un site cu rendere atunci vom intra pe http://google.ro sus pe bara de " meniu " selectam " IMAGINI " si vom cauta ce dorim . Incercati sa ganditi cuvintele cheie , cuvinte ce tin de ceea ce doriti sa gasiti . Exemplu : Vreau sa gasesc o imagine cu o fata blonda , deci voi scrie " Blonde girl " ( eventual scriem in engleza deoarece vom obtine cele mai multe rezultate ) , Vreau sa gasesc o imagine cu o fata grasuta " fat gril " sau " large size " , etc .
Pentru a gasi imagini cu rezolutii mari pe google ne vom duce in meniu ( este un meniu in stanga ce ne permite sa selectam diferite optiuni ) . Avem o sectiune unde ne sugereaza sa selectam o anumita marime a imaginii . Vom incerca mereu sa cautam imagini cuprinse intre 800 - 1200 de pixeli ( ca in imaginea de alaturi / link ) http://img812.imageshack.us/img812/4355/62254714.jpg .
Daca dorim sa gasim o imagine cu cantitate excesiva de culoare vom selecta din acelasi meniu una dintre culoriile afisate http://img820.imageshack.us/img820/4038/13718181.jpg.

b) Totusi sunt multe persoane pasionate care folosesc siteuri specializate de rendere . ATENTIE ! daca nu stiti cum sa cautati puteti sa va treziti cu virusi luati dupa diferite situri false . O sa incerc sa va dau un site de rendere care din punctul meu de vedere este foarte bun http://planetrenders.net/ . Eu ma folosesc in principal foarte mult de google , de aceea nu stiu alte siteuri , daca doriti sa ma ajutati puteti sa imi trimiteti un PM cu un site specializat si il voi posta aici .

! Incercati sa va luati imagini cu fundal alb sau fundal de o singura culoare ( vor fi mai usor de decupat si astfel vom reusii sa punem efecte , brushuri in spatele noului render creat )





II . Cum sa redimensionam corect un render , dar o imagine .
a) Am observat ca multi intre voi nu stiu sa redimensioneze un render . Sunt niste pasii foarte simpli , in primul rand renderul trebuie sa fie el singur pe un layer , ne vom duce frumos cu sagetita de la mouse si vom selecta din meniul de unelte " Move tools " ( V ) care arata asa : Imagine . Vom observa ca renderul v-a fi inconjurat de un patrat / dreptunghi format din 6 patratele -> http://img809.imageshack.us/img809/6152/94503879.jpg , ne vom duce in unul din colturi , dreapta sus / jos sau stanga sus / jos ( in nici un caz pe mijloc ) si vom trage din exterior in interior tinand apasat pe tasta SHIFT , dup[a ce am terminat putem sa lasam asa sau nu . Pentru a readuce renderul la forma ( marimea ) initiala vom apasa pe cerculetul taiat , iar daca suntem de acord pe vazut . -> Imagine

b) Atunci cand ne vom exprima : " Micsoram o imagine " , ne referim per ansamblu , mai pe scurt -> micsoram in mod egal toate layerele fisierului .
Cum putem micsora o imagine ? Ne ducem pe bara de meniu principala ( File , Edit .. ) Selectam IMAGE -> Image size ( sau putem apasa pe tastele : Alt + Ctrl + I ) . Ne v-a aparea o fereastra exact asa : http://img248.imageshack.us/img248/9254/68668414.jpg si vom modifica cifrele dupa bunul nostru plac ( cifrele din chenarul rosu ) . Dam OK si asta este tot .


III . Alte lucruri esentiale .
a) RETOUCH ( retusare ) -> Pentru a restructura sau deforma un render ( aici ne referim in principal la retouch -> trasaturi ale fetei) Vom merge in Meniul programului -> FILTER -> Liquify ( Shift + Ctrl + X ) si ne v-a aparea o fereastra . In general vom lucra cu cele 4 incercuite . -> http://img17.imageshack.us/img17/7673/97311626.jpg

b) FONTUL -> In toate lucrariile pe care le folositi incercati sa aveti fonturi ( texte ) cat mai clare . In general facetile albe / negre in functie de culoarea domninanta a renderului . Daca lucrarea tinde spre alb ( adica culori calde , deschise ) folositi un font de culoare neagra , daca ea tinde spre negreu ( culori reci / inghise ) vom folosi un font de culoare alba .

c) SIGURI -> Cand faceti siguri ( nu sunt eu vreo experta ) , dar incercati sa :
- Imprumutati din render culorile acestuia si sa le aplicati pe background , dar si brushuri de efect .
- Nu folositi c4d-uri daca nu aveti macar ochiul sa le incadrati bine . Am mai explicat si repet , C4d sunt foarte greu de folosit , ele trebuiesc puse pe background intr-un punct de orizont si trase , descupate , colorate pana peste render ( ca si cum c4d ar fi o patura ) . Prin asta mai putem spune ca trebuie sa lucram cu c4d in spatiu .
- REPET ! Textele trebuiesc sa fie brute , clare , si sa fie de o culoare total opusa fata de cea a renderului .
- Intr-un sig incercati sa aveti :
* Un render calitativ
* Un background cu brushuri de efect ( brushuri nu foarte stridente .. norisori .. liniute )
* Tot pe background brushuri " dominante " . In general stridente , care ies din spatele renderului si chiar putine si prin fata
* Luminozitate foarte mare in spatele renderului . Cum facem asta ? Trebuies sa avem again renderul liber pe un layer , dam dublu-click pe layer si ne v-a aparea o fereastra -> http://img17.imageshack.us/img17/1219/63975817.jpg . Selectam " Outer glow " ( asta inseamna ca vom da contur intregului layer , de aceea este importanta sa avem doar renderul separat pe un layer ) . Blend mode il putem pune dupa bunul plac , opacity de asemenea , insa size incercati sa-l faceti cat mai mare , pana acesta se pierde . Culoarea de asemenea sa fie calda si sa se integreze cu renderul .
d) CUM INTOARCEM UN BRUSH -> Pentru brushuri in oglinda , sau intoarcerea lui pe un cerc avem nevoie de :
- Move Tools ( V) -> Asta daca dorim sa-l intoarcem in sensul / contrasensul acelor de ceasornic . v-a arata cam asa -> http://img641.imageshack.us/img641/5489/97677935.jpg
- Pentru intoarcerea in oglinda doar trebuie sa avem selectat layerul si apasam pe Ctrl + T , dam click dreapta si selectam penultima optiune " Flip Horizontal " -> http://img840.imageshack.us/img840/4448/10390369.jpg
- Daca dorim sa-l intoarcem cu josul in sus vom aplica acealasi pas ca mai sus , dar vom bifa ultima optiune " Flip Vertical " . -> http://img11.imageshack.us/img11/6808/37086416.jpg.

! Nu uitati incercati sa lucrati cu cat mai multe layere , pentru a putea efectua cat mai multe " scheme " .

Momentan atat , voi reveni cu noi trucuri . Pana atunci incercati sa le puneti pe ascestea in practica . Si nu uitati ca sa ajungi la " performanta " trebuie sa lucrezi zi de zi .
Contact : cenzure.official@yahoo.com

RESPECTA PENTRU A FI RESPECTAT !
Intoarce-mi spatele prietene
Am sa-ti iau inapoi tot ce ti-am dat cu mana mea
Ce p*** mea, prietenul intai sa merite apoi sa vrea
Nu confunda dreptul cu darul
Tu care-mi pui gandind jegos pe masa intors paharul !
I WAS HERE !
Avatar utilizator
draganliviu
Designer
Designer
Mesaje: 22
Membru din: 27 Aug 2013 18:14

Multumim !
T/ C!
Încuiat

Înapoi la “Tutoriale Photoshop”