poate fi bun si pentru obiecte si poze sau orice altceva ce credeti ca necesita o reflectie.
Bun, incepem cu un nou document, pentru a face un fundal alb-negru din gradient, acest fundal va fi
folosit doar pentru acest tutorial, puteti sa va faceti orice altceva :
File/new sau cu shortcut-ul "ctrl+N" si setati dimensiunile dorite,
eu leam facut pentru o semnatura.

Din bara de unelte (tools) selectati gradient tool, in caz ca nu va apare are trebui sa fie paint bucket tool,
doar tineti apasat cu mousul pe icotina de paint bucket tool si o sa va apara o fereastra mica in care puteti
selecta Gradient tool.

Apasati "D" de la tastatura pentru a face culorile Foreground si Background cele default (alb-negru), cu tasta "X"
schimbati culorile intre Foreground si Background, setati ca mine alb pentru Foreground si negru pentru background

Acum trageti tinind apasat pe butonul de la mouse de la baza de jos pina la mijloc,
si in acelasi timp sa tineti apasat si pe shift pentru a pastra directia perfect dreapta.

Dupa care selectati Horizontal Type tool, sau cu shortcut-ul "T" de la tastatura.

Scrieti un text in general pe mijloc pentru a putea vedea mai la final si reflectia si umbra care o so facem,sau chiar mai jos.

Dati clik dreapta cu mouse-ul in partea dreapta a layerului cu text exact cum vedeti in imaginea urmatoare

Dupa care in fereastra care va aparea dati clik pe Duplicate Layer, sau puteti sa mai multilicati layere
si in alte modalitati pe care le stiti, aceasta modalitate fiind una simpla si doar pentru incepatori.

In fereastra care va aparea dati direct ok asa cum e, sau redenumiti noul layer cum vreti, eu pentru acest tutorial
lam lasat in cum este

Dupa care tineti apasat cu mousul pe layerul copie si tragetil sub layerul original

Dupa care mergeti la Edit/Free Transform sau cu shortcut-ul "ctrl+T" , avind selectat layerul copie

Dati clik dreapta in mijlocul selectiei de transformare, dupa care dati clik pe Flip vertical pentru a transforma in jos copia

Acum cu Move tool sau cu shortcut-ul "V" de la tastatura, trageti layerul copie exact sub layerul original

Scadeti din opacitate in jur de 40% la mine, dar la voi cit aveti nevoie

Acum tineti apasat pe "ctrl" de la tastatura si apasati pe pe iconul layerului, acesta va face o selectie
in jurul textului, din care vom crea o umbra a textului, binenteles ca sunt si alte modalitati
prin care se poate face umbre, insa aceasta este una preferata de mine si care mise pare buna pentru incepatori,
puteti sa sariti pasi urmatori daca stiti cum se face o umbra

Creati un layer nou dind clik pe iconul de jos din paleta de layere

Trageti layerul nou intre cele doua layere de text

Avind selectat layerul nou creat si selectia pe ecran activa, ducetiva la Edit/Fill sau cu shortcut-ul "shift+F5"

Din fereastra care va va aparea la "Use" selectati Black pastrind restul default, dupa care dati OK

Acum puteti deselecta de la Select/Deselect sau cu shortcut-ul "ctrl+D"

Acum avind tot layerul nou creat sau layerul umbra in cazul in care lati redenumit, mergeti la Edit/Free transform
sau cu shortcut-ul "ctrl+T" pentru ai da umbrei o directie diferita, ii ofera reflectiei un aspect mai real

Tiniind apasat pe "ctrl" de la tastatura trageti cu mouse-ul de colturile de sus pentru a pozitiona umbra in pozitia dorita

Avind selectat in continuare layerul nou creat sau umbra mergeti la Filter/Blur/Gaussian Blur, pentru ai da un aspect real umbrei

In functie de dimensiunile documentului aceste setari pot fi diferite , experimentati si vedeti care da mai mai bine,
la mine 1.0 pixeli e suficient avind dimensiunea mica

Acum avind selectat layerul nou creat sau layerul umbra in cazul in care lati redenumit cum am facut eu,
scadeti din opacitate cit doriti dar sa nu depaseasca 50% intre 10% si 50% e cel mai bine, eu am setat 50%,
daca vreti sa fie cit mai putin vizibil scadeti la 20%

Acesta este rezultatul final, acum puteti selecta layerele inafara de fundal si sa le folositi cum vreti si la ce vreti,
Bafta la reflecti cu umbre mult mai frumoase ca ale mele